Emmabauling_lightwork

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van therapie die jou op een diepere manier in contact brengt met jezelf. Als jij een (terugkerend) probleem ervaart in je leven, dan heeft je onderbewuste daar vaak een logische verklaring voor. Achter elk probleem zit een dieperliggende oorzaak, waar je met je bewuste verstand niet zomaar bij kan komen. 

Jouw onderbewustzijn heeft maar één doel en dat is om jou veilig te houden. Op momenten dat er gevaar op de loer ligt, grijpt jouw systeem in. Ooit was het wellicht veiliger om iets uit te stellen, dan de kans op afwijzing als je het verkeerd zou doen. Ooit was het wellicht veiliger om je klein te houden, in plaats van jezelf helemaal te laten zien. En zo creëren we allerlei overlevingspatronen waar we onbewust aan vast blijven houden. 

Door middel van hypnotherapie krijg je een beter beeld van de werking van jouw systeem. Je krijgt inzicht in je gevoelens, gedachten en herinneringen waardoor je opzoek kan gaan naar de kern van de klachten die je nu ervaart. Het groeiende inzicht maakt het mogelijk om de problemen te erkennen, te begrijpen, te accepteren en vervolgens op een diepere laag ook te verwerken.

Emmabauling_lightwork

Werkgebieden

 

Verkenning: Je wilt graag meer inzicht krijgen over je emoties, gedachten, patronen en problemen. 

Versterking: Je wilt groeien in bepaalde vaardigheden of eigenschappen (zoals zelfliefde, zelfvertrouwen of assertiviteit)

Verandering: Je hebt een probleem waar je tegenaan blijft lopen en wilt graag een blijvende verandering in jezelf teweeg brengen in plaats van steeds maar in cirkeltjes rond te draaien.

Verwerking: Je hebt een of meerdere heftige gebeurtenissen meegemaakt en bent er klaar voor om het op een diepere laag te verwerken zodat het je leven niet meer zo hoeft te beïnvloeden.

Meestal komen al deze werkgebieden aanbod tijdens een sessie, maar dit is afhankelijk van waar je staat in je proces en wat je doel is. Doormiddel van een intake gesprek bepalen we wat voor jou de beste optie is.

Hoe werkt het? 

Om in hypnose te komen word je in een diepe staat van lichamelijke en mentale rust gebracht. Dit wordt ook wel een trance genoemd. Je kunt het eigenlijk vergelijken met het doen van een geleide meditatie. Je bent nog helemaal bij bewustzijn, alleen verkeer je in een andere staat van bewustzijn. Dit is niks raars of engs. Wist je dat je deze staat zelfs meerdere keren op een dag zelf bereikt? Bijvoorbeeld als je aan het dagdromen bent of tijdens het autorijden. Op deze momenten staat je onderbewuste het meeste open voor herprogrammering en verandering. Dit komt omdat je verbonden bent met de diepere lagen van je bewustzijn. 

Een sessie duurt inclusief voorgesprek en afronding ongeveer 1,5 uur. Nadat je in een rustgevende trance wordt gebracht gaan we samen op onderzoek. Er worden vragen gesteld en het onderbewuste geeft daar zelf antwoord op. Je bent tijdens de gehele sessie nog helemaal bij bewustzijn. Het wakkere/bewuste deel van jou blijft ten alle tijden op de achtergrond aanwezig. 

Je ontdekt wat jou nog in de weg staat en wat voor jou de volgende stap is om een stapje verder te komen in je leven. In de sessie werken we samen aan het ombuigen van kernovertuigingen en het loslaten van oude gewoonten en patronen. Na afloop van de sessie ontvang je een advies op maat en/of huiswerk om thuis te implementeren.

Reviews & Aanbevelingen 

Ik heb een sessie mogen ervaren bij Emma.Na het voor bespreken mocht ik gaan liggen onder een heerlijke warme deken. Ik vond het wel wat spannend maar Emma zorgde ervoor dat ik het gevoel had dat ik het niet alleen hoefde te doen. Door de rustige en lieve benadering van Emma durfde ik mij mee te laten nemen door haar stem naar een onderbewuste staat van zijn. Hier kwam veel op mij af. Doordat Emma mij meenam met haar stem voelde het heel prettig en voelde ik mij gesteund. Ook vond ik het aangenaam dat Emma dicht bij mij in de buurt was. De nabespreking was heel fijn omdat je dan e.e.a. kan linken aan de issues die je hebt en wat jouw handelen daarin is. Het is als het ware een bewustwording vanuit onderbewuste. Ook de weken erna neem je de beelden nog mee, en denk ik er nog veel aan terug. Het was een bijzondere ervaring, geleid door een prachtig persoon. Dank je wel lieve Emma!  

Patricia

Bedankt voor de mooie sessie. Ik had onbewust spanning opgebouwd door het woord hypnose, was nergens voor nodig bleek achteraf. Wat heb je een fijne stem. Heel warm en prettig om naar te luisteren. Echt onwijs bedankt voor dit kado. Ik heb gevoeld: Alles is Liefde

Tiziana

Ik heb Emma ooit als collega leren kennen, maar zij kwam later weer op mijn pad toen ik flink in een burn-out zat en mijn scheiding eindelijk ging verwerken. Zij heeft mij bewuster gemaakt van wie ik ben en wat ik belangrijk vind en nodig heb. Zij bood mij een veilige omgeving en nieuwe inzichten en heeft mij geleerd mijzelf opnieuw te accepteren en omarmen voor wie ik ben. 

Sanne Smit